رادیاتور

رادیاتور

رادیاتور ، در واقع  وسیله ای است فلزی یا نیمه فلزی ، که جنس آن بسته به نوع کاربردش می‌تواند متفاوت باشد. رادیاتورها اغلب به عنوان ناقل دمای آب عمل می‌کنند. استفاده آن در منازل جهت انتقال حرارت آب گرم رسیده از بویلر به داخل ساختمان است.

جنس رادیاتورها متفاوت است. از انواع رادیاتورها می‌توان به رادیاتورهای آلومینیومی، فولادی، مسی و چدنی اشاره کرد. رادیاتور منازل یک نوع مبدل حرارتی است که گرما را از سیال یعنی آب داغ در سیستم حرارتی گرفته و به محیط از طریق تماس سطحی با هوا و از طریق تابش گرمایی انتقال می‌دهد.

به لحاظ انتقال دادن حرارت، مس بهترین انتقال را دارد اما به دلیل گرانی مقرون به صرفه نیست. بعد از مس بهترین فلز آلومینیوم می‌باشد که بیشترین بازده حرارتی را دارا بوده و دچار زنگ زدگی نمی‌شود.

رادیاتور آلومینیومی که معمولا همراه با ترکیبی از سرب می‌باشد، برای انتقال گرما در مصارف متفاوتی استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای رادیاتورهای آلومینیومی می‌توان به استفاده از آن در سیستم گرمایشی شوفاژ منازل و اماکن به منظور گرم کردن منزل اشاره کرد. آلومینیوم بعد از طلا، نقره و مس، از نظر میزان رسانایی چهارمین فلز به شمار می رود. این فلز در طبیعت به وفور یافت می‌شود و قیمت مناسبی نیز دارد. رادیاتورهای آلومینیومی، سبکتر، زیباتر از سایر رادیاتورها بوده و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به انواع فولادی دارند. از مزایای دیگر رادیاتور آلومینیومی طول عمر بالا و عدم زنگ زدگی آن می توان اشاره کرد. رادیاتورهای آلومینیومی امروزه در موارد مختلف دیگری از جمله صنایع خودروسازی و صنایع هوافضا مورد استفاده قرار می گیردند.